Bästa näringsjästen

bästa näringsjästenVilken är då den bästa näringsjästen? Ja, det är väl egentligen en smaksak från person till person. Vi rekommenderar främst Bragg´s näringsjäst hos Svensk Hälskokost. Anledningen till detta är främst det väldigt höga kundbetyget (4.95 av 5). Sedan handlar det förstås om en naturlig näringsjäst utan några tillsatser som dessutom är sockerfri, glutenfri och vegetabilisk. Den är också väldigt rik på B-vitamin som kan öka din motivation och energinivå. Vitamin B förebygger dessutom sömnlöshet, ångest och dålig självkänsla vilket såklart hjälper dig mycket vid viktiga tillfällen som, exempelvis, en jobbintervju. 

Ett konkret exempel på något att äta som kan boosta din energi är följande: Ta en skiva fullkornsbröd, med något pålägg du gillar, sedan kanske lite sallad, tomat, paprika eller varför inte några avokadoskivor? Sprinkla över lite olja och som pricken över i:et bästa näringsjästen på det. Voila! En macka med skärpa i! Bragg´s näringsjäst finns också med smak av barbeque och rostad vitlök. 

Bästa näringsjästen i flingform

bästa näringsjästenNäringsjäst finns dessutom i flingform vilket även det finns att köpa hos Svensk Hälsokost. Bästa näringsjästen här, åtminstone enligt kundomdömen, är Bjäst (4.71 av 5). Om du tränar mycket eller har en stressig jobbmiljö kan detta vara ett bra alternativ. Återigen är bjästen rik på B-vitaminer, som inte kroppen lagrar utan den måste komma utifrån via maten, vilket är idealiskt för de tillfällen vi nämnde ovan. Strö bjästen över mat eller varför inte blanda i ett glas vatten?

På tillverkaren Carls-Bergh Pharma´s hemsida tipsar man om att produkten är ett utmärkt komplement till frukosten. Om du gör din egen müsli kan du blanda näringsjästen i denna. Det går förstås lika bra att lägga till den i köpt müsli! Strö den över gröt kan du också göra, men kom då ihåg att om näringsjästen blir upphettad så kan delar av det viktiga vitamininnehållet gå upp i rök.

bästa näringsjästenDen näst bästa näringsjästen i flingform (återigen om man tittar på kundomdömen) kommer från Da Carla (4.63 av 5). Förpackningen med Bjäst innehåller 160 gram medan Da Carla´s har 200 gram. Priset för Da Carla´s förpackning är 55 SEK jämfört med Bjäst som kostar 69 SEK. Alltså ett bra alternativ om du vill vara ekonomisk i sammanhanget. Hälften av innehållet består av högvärdigt vegetabiliskt protein och medföljande essentiella aminosyror. Flingorna är även rika på fibrer med låga halter av fett och salt. 1,5 matsked ger dig hela dagsbehovet av vitamin B2 och niacin. 

Da Carla är ett företag vars filosofi går ut på att helt enkelt ha bra vardagsprodukter för att orka med vardagen. Man ser inte speciella hälsodieter som något bra alternativ. Deras noga utvalda produkter är fiberrika, proteinrika, kalorisnåla och de flesta också ekologiska och glutenfria.